Jag erbjuder akupunktur, elektroakupunktur,  koppning, akupressur, pulsdiagnos, tungdiagnos samt kosmetisk akupunktur.

Jag är utbildad Läkare i Kina och har arbetat som narkosläkare 1985 – 2003 på Liaoning Shenyang universitetssjukhus med specialitet smärtbedövning med akupunktur, och ger behandling för smärtlindring och avslappning

Jag arbetar även med Akupunktur enligt Traditionell Kinesisk Medicin får att återställa kroppens inre balans för hälsa, skönhet och välbefinnande.

Under de senaste åren har jag utvecklat en mycket effektiv metod med nya punkter enligt Dr Dong Jing Chang som var verksam på Taiwan. Jag har studerad för hans första elev Dr. Lin och är mycket tacksam att ha hittat en unik genväg med överraskande resultat, även i kroniska fall! Det är inte utan orsak att dessa punkter kallas ”Magiska punkter”!

Akupunktur har använts i den traditionella kinesiska medicinen sen flera tusen år och kom till Sverige på 1960-talet. Man använder idag rostfria engångsnålar får att stimulera akupunkturpunkterna får att aktivera kroppens självläkning och naturliga smärtlindring via ökat endorfinproduktion – kroppens eget “morfin”. Behandlingen är således lugnande och avslappande och ger skön smärtlindring, men är även en djupare läkemetod enligt den kinesiska holistiska filosofin om Yin och Yang och de fem elementen. Kroppen är enligt denna en del av naturen där det även talas om det inre “vädret” , där kyla, fukt, hetta, vind osv kan störa balansen mellan de fem elementen Eld, Jord, Metall, Vatten och Trä. 

Även stress och oro kan enligt den gamla filosofin störa balansen genom överdrifter av de fem känslorna, Glädje, Bekymmer, Sorg, Rädssla och Ilska – en helhetsmodell som först mycket senare blev kännt i västerlandet som psykosomatik och neuroimmunologi. 

Det är intressant att denna klassiska helhetsmodell kan få ny aktualitet i nutidens stressade samhälle, där långvarig oro och bekymmer skapar problem som utbrännthet, sömnlöshet och fibromyalgi, vad man i den traditionella kinesiska modellen skulle förklara med brist på Qi (livskraft) i vattenelementet eller njura/blås meredianerna. I modern tolkning kan dessa tillstånd förklaras med låg endorfinhalt , vilket akupunktur-behandling , bekräftat med vetenskapliga studier, kan hjälpa att återställa. 

I Kina behandlar man med Akupunktur på sjukhus mot:

Värk i nacke, axlar, rygg, muskler och leder, speciellt med goda resultat får knä- och  axelbesvär.

Migrän eller annan huvudvärk och andra former för nervsmärta som Ischias och Brachialgi ( ilande smärtor ut i armar och fingrar ).

Neurologiska skador efter hjärnblödning eller propp, som förlamning, domningar eller känslobortfall.

Funktionella sjukdomar i mag-tarmsystemet, här även behandling för ätstörningar och övervikt. 

Funktionella sjukdomar i andningsvägarna, här även hjälp för rökavvänjning. 

Funktionella sjukdomar i hjärta och kärl som dårlig cirkulation med kalla fötter och händer, samt mot högt blodtryck.

Funktionella sjukdomar i urinvägar som t.ex. inkontinens eller nervös blåsa.

Underlivsbesvär, som t.ex. impotens eller menstruationssmärtor eller oregelbunden mens. 

Man ger även akupunkturbehandling som rekonvalsens efter långvarig sjukdom med stark medicinering, för att hjälpa kroppen att avgifta och återställa naturlig balans och återhämta ny livskraft och energi.

Kosmetisk Akupunktur

Det sägs att kejsaren och hovet i det klassiska Kina hade speciella akupunktörer för att hålla sig evigt unga och vackra, och att ättlingerna till dessa läkare numera är verksamma i Hollywood, där dom håller skådespelarna och kändisarna i trim! Man behöver dock inte vara kändis för att bry sig om sitt utseende och faktum är att med akupunktur i ansiktet med många små, fina nålar, kan man uppnå en ny spänst i huden, där rynkerna försvinner naturligt, så man spontant får höra att man ser 10 år yngre ut! 

Behandlingen tar 75 minuter

Jag tar emot i Dalarna på Hälsostugan Siljansnäs på alla vardagar på förmiddagen samt mån, onsdag och fredag eftermiddag.

Jag har även mottagning i Stockholm på Friskvård för Dig i Hökerängen 2 gånger i månaden!

En handling på 1 timme och en kvart kostar 900:-

Du är välkommen att maila, skicka sms eller ringa för mer information och tidsbeställning. 073 6188858

epostadress: yangchenswe@hotmail.com